Vereniging De Sprinters opent kanoseizoen

De Kano Vereniging De Sprinters uit zoetermeer heeft het kanoseizoen geopend. Op zondag 31 maart gingen meer dan 20 leden met hun kano’s door Zoetermeer en daarmee is een start gemaakt met een serie kanotochten in Nederland en buiten Nederland.

De Kanovereniging is een recreatieve en sportieve Kanovereniging uit zoetermeer. Omdat de vereniging De Sprinters een sterke groei heeft, worden ook de verenigingsboten dit jaar nieuw aangeschaft.

De vereniging De Sprinters schaft dit jaar ook 2 kano’s aan voor bijzondere doelgroepen. Namelijk een kano voor zwaarlijvige personen en een Canadese kano waarbij er plaats is voor een persoon die wel wil varen maar lichamelijk of geestelijk niet zelfstandig kan kanoën. Deze kano’s worden beschikbaar gesteld door Fonds 1818.Elk jaar worden meer activiteiten georganiseerd. Dit jaar worden 35 dagtochten georganiseerd en vier weekendtochten. Dit jaar is er een tocht in het bijzonder. De Zoetermeerse Kanovereniging vaart mee met de Belgische waterdagen en daarbij worden de Belgische scheepsliften ook aangedaan. De vereniging de sprinters ook dit jaar weer de introductiedagen en de kanocursussen in mei en juni aan de Noord Aa.